Author Topic: Mitä muita kryptovaluuttoja seuraat tai omistat?  (Read 1552 times)

kummo on: August 04, 2014, 04:32:38 PM

 • FIMK Staff
 • *****
 • Posts: 20
  • View Profile
Luettele valuuttalaukkusi sisältöä mikäli haluat.

Voit myös kertoa mitä omistit aiemmin, mistä innostuit aiemmin tai mitä odotat lähitulevaisuudessa.

Onko mielessäsi ominaisuuksia joita toivoisit kryptoilla olevan ja joihin et vielä ole törmännyt?Itsellä on ollut omistuksessa Litecoineja, Dogeja, Worldcoineja, Reddcoinia, Zeitcoinia, Rabbitcoineja, Anoncoineja ja Nxt:iä.

Oon shorttaillu muillakin coineilla kuten Potcoinilla huhtikuun 20. päivä 8)

Ja seuraan kryptokenttää aika laajasti ylipäätään.

id-entti-tentti #1 on: August 04, 2014, 07:09:36 PM

 • Senior Fimker
 • ***
 • Posts: 188
  • View Profile
NXT-lompakko typötyhjä, sain hanasta tasan sen verran että sain yhden transaktion tehtyä. Counterwalletissa BTC: pitkä jono nollia ja jokunen numero nollien perässä. Ostin bitcoineja jotta voisin sijoittaa vähän Swarmiin, ja katella "sisäpiiriläisenä" miten bitcoin 2.0 edistys sillä saralla edistyy, eli Counterwalletissa on nyt myös SWARMCOIN ja SWARMPRE, pari päivää sitten oli hetken myös SWARMVOTE, jotka tuli saman tien käytettyä. Ollu tilanne siellä jonkun aikaa hieman sekava, kuten noista capseista saattaa päätellä, mutta nyt näyttää taas paremmalta. FIMKien kauttaa tähän maailman hyppäsin.

Yks idea mikä tuolla Swarm-foorumin pohdinnoissa juolahti tänään mieleen, on "merger", eli mahdollisuus lohkoketjuekosysteemeillä paitsi alkaa alusta ja haarukoida erilleen, myös sulautua yhteen. Swarmcoin on jo itsessään tuotantokantainen arvoke, lupaus tuottaa uudenlainen joukkorahoitusalusta, joka syrjäyttää investointipankit. Tuotantokantaisiin lupauksiin liittyy aina mahdollisuus, että lupausta ei voida syystä tai toisesta pitää (esim. koska kehittäjät mokaa homman, sijoittaja-äänestäjät mokaa homman, isot pahat savijalkainvestointipankit onnistuu nitistämään yhden ketterän kilpailijan ja olemassaolonsa uhkaajan, jne.), ja tähän luonnolliseen asiantilaan liittyy luonnollisesti myös keskinäisen luottamuksen leviämiseen ja syventymiseen vaikuttavia epäluuloja ja riskejä.

Yksi luottamusta lisäävä arvoke-ominaisuus voisi olla eri arvokkeiden lupaus, esim. silloin kuin kahdella tai useammalla projekti-arvokkeella on sama tai samansuuntainen päämäärä, että kumpi tai kuka tahansa saavuttaa päämäärän ensin, niin vauhtia antaneet kirittäjä-kilpakumppanit, jotka killer-apsin löydyttyä eivät enää anna yhteisölle lisäarvoa, voivat yhdistää voimavaransa voittajan kanssa niin, että kaikki voittavat eikä kukaan häviä. Win-win idea kaikin puolin, mielestäni. Arvokkeiden osalta "merger" ei olisi ainakaan sen kummempi eikä vaikeampi kuin nykyäänkään, esim. voidaan luoda uusi arvoke, johon kaikki sopimuksessa mukana olleet arvokkeet vaihdetaan jossain kaikkia tyydyttävässä suhteessa. Lohkoketjujen yhdistämisestä en osaa sanoa mitään.

Esitän vuorostani kysymyksen: millaisia teknisiä ominaisuuksia FIMKin uuteen lompakkoon ja sen arvoke/asset-toimintoon pitäisi lisätä, jotta arvokkeiden merger/yhdistäminen olisi juohevasti ja järkevästi mahdollista? Mahdolliset follarit tarvittaessa ja jahka kirkastuvat Dirk Digglerille ao. clientin kehittämisketjuun. :)

***

PS: Tämänhetkinen yleisvisio on globaali perustulovertaisjärjestelmä, jota tasataan ja kierrätetään ja vakaannutetaan jolloin järkevällä demourrage-tyyppisellä automaatiolla ("pitovero"/"negatiivinen korko"/"säilytysmaksu"), kuten esim. jo nyt freicoinissa. Globaali perustulo toimisi arvonmittaus- ja vaihtoalustana tuotantokantaisten arvokkeiden luomiselle ja vaihtamiselle. Eli toiveena on kaikki tarvittavat ominaisuudet, joita tämän vision toteutuminen edellyttää. Merger-toiminto ois yksi kasvutekijä, joka vois huomattavasti nopeuttaa prosessia, bio- ym. perustaiset identifikaatiojärjestelmät on yksi iso tekninen kynnys, ja kai niitä muitakin vielä piisaa ratkottavaksi. Mutta kaiken kaikkiaan oikein hyvältä näyttää jo nyt, kiva olla mukana. :)
FIM-K56K-6XHL-DWT8-ANWN9
NXT-73NA-CWA6-KHV5-65HPC

Kimmo #2 on: August 05, 2014, 12:58:22 AM

 • Fresh Fimker
 • *
 • Posts: 37
  • View Profile
globaali perustulovertaisjärjestelmä, jota tasataan ja kierrätetään ja vakaannutetaan jolloin järkevällä demourrage-tyyppisellä automaatiolla ("pitovero"/"negatiivinen korko"/"säilytysmaksu"), kuten esim. jo nyt freicoinissa. Globaali perustulo toimisi arvonmittaus- ja vaihtoalustana tuotantokantaisten arvokkeiden luomiselle ja vaihtamiselle.

Oletko töissä julkisella sektorilla/jossain ministeriössä/TE-keskuksessa/vedät jotain EU-rahoitteista hanketta? :D

id-entti-tentti #3 on: August 05, 2014, 01:45:03 AM

 • Senior Fimker
 • ***
 • Posts: 188
  • View Profile
Oletko töissä julkisella sektorilla/jossain ministeriössä/TE-keskuksessa/vedät jotain EU-rahoitteista hanketta? :D

Akateemistaustainen sanoittelutapa taitaa paistaa joskus läpi. Älkäämmätten antako sen häiritä hyvän idiksen tajuuntumista ja toteutumista, jos kuulostaa idis hyvältä vielä - tai vasta - ominkin sanoin selitettynä tyyliin jota itse parhaiten kuulee, ja saa tottakai huvittaa, kiva on kivaa :).

Mut tyäkkärimasseil täs vaa, ja on nii mukavaa ja kivaa oloneuvoksena et jatkais mielellää elostelua samaan tyylii senki jälkee ku eurot romahtaa ja loppuu riittämästä tupakoitten ostamiseen jiiänee, ja tarttee fimkkei ja sit jotain vieläkin kivempaa. Sitä mä vaan, ja noi hienot sanat ja virkkeet on kopsattu ja kasattu leikkaaliimaamalla siitä kaikesta mitä tässä on joutoaikoina tullu tavailtua itteeni viisaampien selityksistä ja rojekteista. Et ihan toteuttamiskelpone rojekti jos ja kun halutaan, eikä tartte välttämättä ees kauheen kauan ootella toteutumista, jos kiirusta pukkaa. Mut hätimitiä tässä, hissukseen vaan. :)
FIM-K56K-6XHL-DWT8-ANWN9
NXT-73NA-CWA6-KHV5-65HPC