Author Topic: FIMKrypto - Wikipedia  (Read 6363 times)

SL on: November 22, 2016, 09:56:14 AM

 • Fresh Fimker
 • *
 • Posts: 6
  • View Profile
Terve,

huomasin äsken FIMKrypto - Wikipedia artikkelin:

https://fi.wikipedia.org/wiki/FIMKrypto

Onko asiat näin huonosti?

Hiukan pelottaa että HEAT tulee olemaan samanlainen projekti.

- SL

Eliphaz Fimk #1 on: November 22, 2016, 06:48:52 PM

 • FIMKrypto coordinator
 • Administrator
 • *****
 • Posts: 841
  • View Profile
  • FIMKrypto
Todella vääristelty kirjoitus, selkeästi kateellisen / katkeran FUD:ittajan tekemä. Kiitos nootista, ryhdymme toimenpiteisiin.

- Wikiä on nyt muokattu asiallisen faktapohjaiseksi ja poistettu olettamukset, jotka eivät Wikipediaan kuulu. Tällä foorumilla saa esittää mielipiteitään ja olettamuksiaan, joita Wikipediassa ei saa.  ;)
« Last Edit: November 22, 2016, 07:16:52 PM by Eliphaz Fimk »

apa #2 on: November 28, 2016, 01:19:04 AM

 • Fimker
 • **
 • Posts: 88
  • View Profile
Tällä foorumilla saa esittää mielipiteitään ja olettamuksiaan, joita Wikipediassa ei saa.  ;)
Toivotaan että näin on. Muistaakseni joku täälläkin on saanut "teknisen varoituksen" liian kovasta kritiikistä. Noh anyway. En ole fimkiä seuraillut pitkään aikaan sillä tosiaan kuolleelta vaikuttaa. 2015 syksyllä Lehtinen jo lupaili fimkin hinnan kasvavan tulevan markkinointikampanjan johdosta. Tätä markkinointikampanjaa ei kuitenkaan ikinä tullut ja ainoa markkinointi aiheeseen liittyen taitaa edelleen olla tuktuk-vitun-travellerin pahvilautaset?
Mikä tämä HEAT nyt oikeen on? Myöskin kiinnostaisi tietää mitä fim crypto ry:n varainhoitoon kuuluu? Onko svante ystävineen nostanut muhkeaa palkkaa (tai edes satoja euroja/kk) koko fimkin "kehityksen" ajan vai paljonko sielä on rahaa jäljellä? Kyllähän tämä omaankin silmään on aika skämmiltä näyttänyt jo heti alun jälkeen. Oikeestaan siinä vaiheessa kun NXT:stä forkattu fimk softa lopetettiin ja ruvettiin (mukamas) kehittämään kaiken maailman mofowalletteja ja lompsaa niin homma kusi täysin. Sääli. Potentiaalia olisi varmasti ollut mutta nyt taisi jäädä koko yhdistyksen ideaksi rahoittaa puheenjohtajan vanhoja pikavippivelkoja? Täällä monet jo aikoja sitten sanoivat että fimkin olisi hyvä pitää edes jonkinlainen volyymi altcoinmarkkinoilla mutta Svanten mielestä tämä oli täysin toissijaista. "hinta kasvaa kyllä kun nyt odotetaan" jne.

Eliphaz Fimk #3 on: December 02, 2016, 02:45:12 PM

 • FIMKrypto coordinator
 • Administrator
 • *****
 • Posts: 841
  • View Profile
  • FIMKrypto
2015 syksyllä Lehtinen jo lupaili fimkin hinnan kasvavan tulevan markkinointikampanjan johdosta.
Onko viitettä? Pyrin olemaan lupailematta hinnoista mitään varmaa, sillä kursseja ei voi tietää etukäteen. Jos olen tuollaista luvannut, mielelläni näkisin missä ja myöntäisin erheen. Epäilen, että muistat väärin.

Quote
Tätä markkinointikampanjaa ei kuitenkaan ikinä tullut ja ainoa markkinointi aiheeseen liittyen taitaa edelleen olla tuktuk-vitun-travellerin pahvilautaset?
Markkinointikampanja tuli, ja sen materiaaliin kuuluvat yhdistyksen hallussa olevat FIMK t-paidat, flyerit, muistitikut ja tosiaan, kyseiset tuktuk-lautaset. Vaikka FIMK-tietoutta levitettiin mm. oppilaitoksiin, kampanjan tekemiseen kontraktoitu taho epäonnistui hommassaan mittavasti ja tulokset jäivät laihoiksi.

Quote
Mikä tämä HEAT nyt oikeen on?
HEAT on minun ja FIMKin pääkehittäjän projekti, joka on samalla fintech-startup. Opimme FIMKistä paljon sekä teknisesti että muulla tavoin, ja pyrimme korjaamaan FIMKissä tehdyt virheet lähestymällä kryptovaluuttabisnestä toisesta kulmasta. Tavoitteena on, että sivuvaikutuksena hyötyy myös FIMK, jota pidämme tietysti pystyssä vielä todennäköisesti vuosia vaikkei lähtisi vielä silloinkaan.

Quote
Onko svante ystävineen nostanut muhkeaa palkkaa (tai edes satoja euroja/kk) koko fimkin "kehityksen" ajan vai paljonko sielä on rahaa jäljellä?
Siltä ajalta jonka toimin yhdistyksen jäsenistön valitsemana toiminnanjohtajana, eli n. 1,5 vuotta viime kesään asti, yhdistys maksoi minulle ehkä hieman normaalia alempaa, mutta kuitenkin kunnollista palkkaa tästä toimesta. Dirkille maksettiin myös kohtuullista korvausta täyspäiväisestä kehitystyöstä, jonka tulokset ovat tarkasteltavissa open sourcena.

Yhdistyksellä on bitcoin-varoja joidenkin kymmenien tuhansien eurojen arvosta, mikä on melko hyvin ottaen huomioon Bitcoinin pitkän kurssilaman ja samanaikaisen tarpeen polttaa yhdistyksen varoja lähes 2 vuoden ajan kahden miehen siihen päätoimisesti siihen keskittyessä. Burn rate on tällä hetkellä lähes nolla. Väijymme rauhassa mahdollisuuksia, joihin varoja kannattaisi tehokkaasti käyttää. Näitä oletettavasti tulee ilmenemään HEATin etenemisen myötä, sillä monet HEATin toimista perustuvat FIMKin kautta rakennettuihin kanaviin joiden hyödyntämisen esteeksi jäi FIMKin non-profit status.

Quote
Oikeestaan siinä vaiheessa kun NXT:stä forkattu fimk softa lopetettiin ja ruvettiin (mukamas) kehittämään kaiken maailman mofowalletteja ja lompsaa niin homma kusi täysin.
Kiitokset mielipiteestä. Se on arvokas, joskaan se ei ole fakta.

Quote
Täällä monet jo aikoja sitten sanoivat että fimkin olisi hyvä pitää edes jonkinlainen volyymi altcoinmarkkinoilla
Olen edelleen samaa mieltä siitä että keinotekoinen altcoin-markkinavolyymi ei ole merkittävä tekijä kryptovaluutan menestyksessä. Asian voi todeta katsomalla esim. johtavien pörssien Bittrexin tai Poloniexin kuolleita coineja.

apa #4 on: December 05, 2016, 07:32:36 PM

 • Fimker
 • **
 • Posts: 88
  • View Profile
Onko viitettä? Pyrin olemaan lupailematta hinnoista mitään varmaa, sillä kursseja ei voi tietää etukäteen. Jos olen tuollaista luvannut, mielelläni näkisin missä ja myöntäisin erheen. Epäilen, että muistat väärin.
No huh huh. Ei tässä mitään viitteitä tarvita, täällä forumilla ne viestit on ellet ole poistanut. Mutta ei siinä kiistä vaan. Pointti oli lähinnä tuo lupaamasi markkinointikampanja jota ei ikinä tullut tai sitä ei ainakaan markkinointikampanjaksi voinut kutsua.


Yhdistyksellä on bitcoin-varoja joidenkin kymmenien tuhansien eurojen arvosta, mikä on melko hyvin ottaen huomioon Bitcoinin pitkän kurssilaman ja samanaikaisen tarpeen polttaa yhdistyksen varoja lähes 2 vuoden ajan kahden miehen siihen päätoimisesti siihen keskittyessä.
Siis sä väität että olet työskennellyt kahden vuoden ajan päätoimisesti fimkin parissa? Ja saanut järjestettyä tolla panoksella pari t-paitaa ja kasan pahvilautasia? Huh huh.


Kiitokset mielipiteestä. Se on arvokas, joskaan se ei ole fakta.
Ei sitä ole kukaan faktaksi väittänytkään. Kummastuttaa vaan tämä touhu sillä en oikeasti näe miten olisit voinut täyspäiväisesti kahden vuoden työpanoksen tähän antaa. Kyllä koko homma vaikuttaa edelleen siltä, että siinä oli kyse pelkästä suojatyöpaikasta. Ts. tyhmiltä rahat pois ja mukamas tehdään töitä yhdistykselle mistä sitten nostetaan rahaa.

Olen edelleen samaa mieltä siitä että keinotekoinen altcoin-markkinavolyymi ei ole merkittävä tekijä kryptovaluutan menestyksessä. Asian voi todeta katsomalla esim. johtavien pörssien Bittrexin tai Poloniexin kuolleita coineja.
En puhu mistään keinotekoisesta volyymistä vaan siitä että kauppaa ylipäätään voisi käydä. Ilman kauppapaikkaa on mikä tahansa hyödyke tuomittu kuolemaan.

Mitäs sanot olisiko paikallaan myöntää että koko homma meni vituiksi ja lopettaa yhdistys? Jäljelle jääneet IPOlla kerätyt rahat voisi palauttaa alkuperäisille IPOon osallistuneille henkilöille samassa suhteessa, missä oli osallistuttu. (pl. tietenkin se yks jätkä joka osallistui sääntöjen vastaisesti huomattavan isolla määrällä). Fimk voisi toimia vaikka vapaaehtoisvoimin tämän jälkeen tai sitten yhdistys ei enää kehittäisi mitään (ihankuin se tähänkään mennessä olisi mitään oikeasti tehnyt) vaan pelkästään maksaisi fimkeillä perustuloa. Nimelliset palkkiot tästä voisi maksaa fimkeillä.

Eliphaz Fimk #5 on: December 07, 2016, 06:07:22 PM

 • FIMKrypto coordinator
 • Administrator
 • *****
 • Posts: 841
  • View Profile
  • FIMKrypto
Jälkimmäinen viestisi apa meneekin asiattomuuden rajoille suorissa provoissaan - jos syytöksiä hatusta heität niin esitä viitteet. Ellet, provokaatiosi ovat perättömiä, niihin on turha vastata ja keskustelu päättyy.

Quote
Siis sä väität että olet työskennellyt kahden vuoden ajan päätoimisesti fimkin parissa? Ja saanut järjestettyä tolla panoksella pari t-paitaa ja kasan pahvilautasia?
Edellisessä viestissä kerroin, kuinka toimin puolitoista vuotta päätoimisesti yhdistyksen toiminnanjohtajana. Et varmaankaan ole ollut yhdistystoiminnassa toimihenkilöpuolella mukana, koska et näytä ymmärtävän mitä kaikkea toimenkuvaan kuuluu. Aikaan on saatu kohtuullisen paljon, valitettavasti FIMKin arvoon tämä ei vielä ole realisoitunut syistä joita olen eritellyt jo suht taajasti. Työ tämän saavuttamiseksi jatkuu Heat Ledgerin kautta.

Tietenkään yhdistystä ei lopeteta, koska sen kulut ovat lähes olemattomat ja sen puitteissa minä sekä muut henkilöt työskentelemme (ilmaiseksi) edelleen FIMKin hyväksi osa-aikaisesti suoraan, minä ja Dirk täyspäiväisesti epäsuoraan. Alkulahjoitukset olivat non-refundable, suurin osa anonyymejä joten niitä ei pystyisikään palauttamaan. Pysytään 4-vuotissuunnitelmassa käyttää varat FIMKin hyväksi kuten alussa kaikille tehtiin selväksi.

PS. Intentiosi apa wikipedia-artikkelin suhteen näyttävät valitettavan selkeiltä. Wikipedian vanha ongelma liittyen pahantahtoisiin väärinkäytöksiin (trollaamiseen) näyttää olevan tässä kohtaa akuutti. Katsotaan, mitä voitaisiin tehdä että moinen älyttömyys saataisiin loppumaan, vaikka ilmeisesti nautit touhusta.
« Last Edit: December 07, 2016, 06:12:26 PM by Eliphaz Fimk »

apa #6 on: December 09, 2016, 01:20:48 PM

 • Fimker
 • **
 • Posts: 88
  • View Profile
PS. Intentiosi apa wikipedia-artikkelin suhteen näyttävät valitettavan selkeiltä. Wikipedian vanha ongelma liittyen pahantahtoisiin väärinkäytöksiin (trollaamiseen) näyttää olevan tässä kohtaa akuutti. Katsotaan, mitä voitaisiin tehdä että moinen älyttömyys saataisiin loppumaan, vaikka ilmeisesti nautit touhusta.
Minulla ei ole mitään tekemistä tuon wikipedia-artikkelin kanssa. En myöskään usko että kirjoittaja on millään tapaa pahantahtoinen tai trolli. Yhdistyksen touhu on näyttänyt omaan silmäänikin tuollaiselta, miten se wikipediassa kuvattiin. Näin ajattelevia on varmasti paljon enemmän. Eikä ihmekään kun rahaa on kulunut monen henkilötyövuoden verran ja mitään konkreettista ei ole saatu aikaan. FIMK:n arvokin on käytännössä nolla.

Eliphaz Fimk #7 on: December 09, 2016, 03:06:36 PM

 • FIMKrypto coordinator
 • Administrator
 • *****
 • Posts: 841
  • View Profile
  • FIMKrypto
rahaa on kulunut monen henkilötyövuoden verran ja mitään konkreettista ei ole saatu aikaan
Käsityksesi on objektiivisesti väärä, tai sitten jatkat tahallasi faktoihin perustumatonta provosointia -

Kuten monasti aiemmin mainittu, konkreettiset välittömästi käsillä olevat aikaansaannokset ovat täällä:

https://github.com/fimkrypto/fimk
https://github.com/fimkrypto/mofowallet
https://lompsa.com

Minun sanaani ei tarvitse luottaa vaan kannattaa tutkia asia. Silloin piankin selviää, että kyseessä on uniikki, kenen tahansa käytettävissä oleva teknisiltä ominaisuuksiltaan ja laajuudeltaan edelleen johtava open source -kryptoalusta, jonka vertaista ei käytännössä rahalla saa vielä tässäkään vaiheessa lähes 2,5 vuotta julkaisun jälkeen. Tämä oli tarkoitus tehdä, ja tämä tehtiin.

On tietysti nihkeää - sekä meille että muille mukaan lähteneille - että alustan monetisaatio pitkälti epäonnistui non-profit organisaation kautta. Tämän takia viemme alustaa ja sen evoluutioversiota nyt eteenpäin kaupallisella puolella, tähän asti erittäin menestyksekkäästi.